product ontwerp & ontwikkeling

Wij bieden een breed scala aan diensten op het gebied van industrieel productontwerp. De diensten die wij aanbieden zijn niet alleen voor het uitvoeren van hele projecten van A tot Z. We bieden ook individuele ontwerpplannen waarmee we u kunnen helpen met de specifieke vraagstukken. Met deze plannen maken we het mogelijk om de projecten tegelijkertijd vanuit verschillende invalshoeken te benaderen terwijl we flexibel en gefocust blijven op de belangrijke kenmerken.

Dm - glass v.9.0_Tekengebied 1

Design & market research

Het uitgangspunt van productontwerp en -ontwikkeling is essentieel. Als het uitgangspunt niet duidelijk is, voldoet het resultaat uiteindelijk vaak niet aan de ontwerpcriteria. Daarom is het belangrijk om tijdens de onderzoeksfase de doelgroep en concurrentie in kaart te brengen.

Tijdens de ontwerp- en marktonderzoeksfase maken we een doelgroepbeschrijving en een doelgroepcollage, onderzoeken we ook de mogelijkheden in uw markt en stellen we een concurrentieanalyse op. Zo worden de eigenschappen van toekomstig product in kaart gebracht.



 

Cc - glass v.9.0_Tekengebied 1

ideation & creative concepting

Ideegeneratie omvat het creëren van nieuwe ideeën die een eerste inzicht geven in de richting van het uiteindelijke concept. Deze ideeën komen voort uit brainstormsessies.
Ideegeneratie geeft geen garantie dat het eerste idee wordt uitgewerkt, maar geeft een goed overzicht van vrijwel alle mogelijke oplossingsrichtingen die in kaart worden gebracht. Dit bespaart de klant uiteindelijk tijd, geld en teleurstelling.

De opdrachtgever bepaalt welke ideeën tot concepten worden uitgewerkt. Een of meerdere ideeën die in overleg met de opdrachtgever worden gekozen, worden uitgewerkt tot concepten. De concepten kunnen worden weergegeven als een echt prototype, 3D-modellen en technische tekeningen.

Pd - glass v.9.0_Tekengebied 1

product design

Een succesvol productontwerp is het resultaat van creativiteit, talent en vasthoudendheid. Wij geloven in ontwerpen die aantrekkelijk zijn voor de markt en duidelijk zijn in functie en gebruik.

In deze fase werken we uitgebreid aan het ontwerp van uw product. Wij zorgen ervoor dat integraal productontwerp en -ontwikkeling in goede banen wordt geleid om aspecten als ergonomie, functionaliteit, vormgeving, kosten en kleur- en materiaalkeuzes helder in kaart te brengen. Daarnaast maken we ook een uitgebreide data- en beeldcollectie over het toekomstige design en implementeren dit in het DNA van het merk van de klant.






Cad - glass v.9.0_Tekengebied 1

2d & 3d cad engineering

In deze fase realiseren we slimme functionele en constructieve oplossingen. We detailleren alle onderdelen grondig om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de vereisten en ontwerpcriteria. Om deze eisen te testen gebruiken we 3D CAD-modellering, malstroomsimulaties, tolerantieanalyse en kostenberekening. We kijken ook naar de selectie van technologie, materialen en componenten. Ook de integratie van elektronica en mechanische oplossingen vindt nu plaats. In deze fase is het belangrijk om samen te werken met, leveranciers, ontwikkelingspartners en andere.

Me - glass v.9.0_Tekengebied 1

mechatronics engineering

Bij de detaillering van het product werken we ook aan de integratie van elektronica die essentieel is voor een goede productfunctionaliteit.

Processoren, actuatoren en sensoren worden eerst aan elkaar gekoppeld in een labomgeving. Daarna wordt er een programma geschreven om ervoor te zorgen dat de elektrische componenten goed samenwerken. Tegelijkertijd testen we de functionaliteit van deze opstelling om te zien of we aan alle eisen en ontwerpcriteria voldoen.
Zo creëren we een werkende opstelling van elektrische componenten die in een later stadium in het product worden geïntegreerd.

Ux design

ux & ui design

Het ontwikkelen van de interactie tussen gebruiker en product is een belangrijke stap om gebruikers een gemakkelijke gebruikerservaring te bieden. Het is voor ons belangrijk om potentiële gebruikers in deze ontwerpfase modellen, prototypes en interfaces te laten testen. Tegelijkertijd observeren we het interactiegedrag van gebruikers en werkwijzen van verschillende doelgroepen. Om de onderzoeksresultaten te verkrijgen, voeren we vaak enquêtes en interviews met de gebruikers en belanghebbenden.

Optimalisatie, ontwikkeling, testen en realisatie van passende regeloplossingen worden continu herhaald in ons ontwerpproces om alle gebruikerswensen in het eindproduct te kunnen toepassen. Het zorgen voor een efficiënte, veilige en aantrekkelijke interactie, zowel met de digitale gebruikersinterface als met het fysieke product, is belangrijk om een optimale gebruikers- en productervaring te stimuleren.

Sd - glass v.9.0_Tekengebied 1

service design

We voegen waarde toe aan klanten via hun productgerelateerde diensten aan design en innovatie. Denk hierbij aan handleidingen voor installatieprocessen, onderhoudshandleidingen en de selectie en het gebruik van relevante accessoires. Deze diensten bepalen ook hoe een gebruiker een productinteractie ervaart en hebben daardoor een sterke invloed op de uiteindelijke klanttevredenheid.

We hanteren een mensgerichte aanpak en maken gebruik van interviews, persona, context mapping of het maken van flowcharts. We doen ook onderzoek om de cognitieve ergonomie en het begrip van de gebruiker te begrijpen. Zo zijn we in staat om het gehele productservicesysteem te bedenken en te optimaliseren. Nu we ook de productdiensten ontwikkelen, zijn we in staat om complete end-to-end oplossingen te creëren.

Pt - glass v.9.0_Tekengebied 1

prototyping & testing

Het maken van prototypes is een van de essentiële dingen die we doen in onze ontwerpprocessen. Door modellen te maken met onze 3D-printer of door gebruik te maken van onze werkplaats kunnen we veel tastbare oplossingen genereren die worden verzameld, geselecteerd en getest als potentiële concepten voor het toekomstige prototype(s).

We maken prototypes van de modellen zodat ze kunnen worden beoordeeld, getest en geverifieerd. Van eenvoudig schuimmodel tot één voor één concept dat kan worden gepresenteerd om de look en feel te beoordelen en te bespreken. Van het integreren van alle elektronica in een mock-up om het eruit te laten zien als een echt werkend prototype tot het testen van assemblage, look & feel en materialen. Het omzetten van ideeën in daadwerkelijke concepten helpt om het toekomstige product te begrijpen en de nodige wijzigingen aan te brengen voordat het product in productie wordt genomen.

Ri - glass v.9.0_Tekengebied 1

realisation & implementation

Wanneer de ideeën zijn omgezet in concepten en uit alle concepten de weinige zijn gekozen, is het tijd om een levend uitziend prototype te maken dat aan alle ontwerpcriteria zal voldoen.

In deze fase richten we ons op het ontwikkelen van ontwerpspecificaties die nodig zijn voor de fabricage. Door dit te doen zoeken we de benodigde materialen, componenten en leveranciers die kunnen helpen bij de toekomstige productie. Ondertussen werken we samen met de klant en stakeholders om het prototype zijn laatste finetuningstappen te laten halen.

Aan het einde van het project leveren we alle documentatie en rapporten met betrekking tot ontwerponderzoek en de meegeleverde 3D CAD-modellen, prototypes en technische tekeningen.

Uw product ontworpen door onze ontwerpers

Alle ontwerpplannen bevatten de volgende klantgerichte kenmerken die essentieel zijn voor het juiste verloop van het ontwerpproces.

Professionele aanpak

We bouwen waardevolle relaties met onze klanten om hen in de toekomst de beste service te bieden.

Regelmatige Gesprekken

Als onze klant kunt u op elk moment contact met ons opnemen om onverwachte wijzigingen in uw ontwerp en nieuwe ideeën te bespreken.

Uitgebreide Beoordelingsmomenten

We maken regelmatig beoordelingsmomenten waar u ons kunt informeren over eventuele belangrijke wijzigingen in uw ontwerp.

Flexibele Werkinstelling

We streven ernaar om efficiënt en flexibel te werken in meer dan vijftien ontwerpdisciplines. Zo houden we alle projecten tegelijk in de gaten.

Eisen & Wensen

Ons belangrijkste doel is om onze klanten tevreden te houden met het werk dat voldoet aan hun eisen en wensen.

Groeistrategie

Terwijl we aan uw ontwerp werken, ontwikkelen we de groeistrategie die kan worden gebruikt in het product dat we aan het einde van het project opleveren.